Monday Morning Wake-Up Call

Genom åren har vi debatterat svensk segelsport ur lite olika perspektiv här på Blur. Några inlägg som har varit mycket lästa och kommentarade är “vart är Seglarsverige på väg”, “för nära nordpolen” och “idrotta med förbundna ögon”. Och även efter senaste Seglardagen diskuterades det en del…

Men nu har det blivit dags att ta tag i de stora frågorna! Därför kommer Sven Wallin att gästblogga varje måndag ett antal veckor framåt (med start här nedanför).

Dags att vakna – välkommen i debatten!

4 Comments

 1. Erik Apr 6, 2009 Reply

  Ska bli intressant!

 2. Anders R Apr 6, 2009 Reply

  En presentation av personen i fråga vore nog bra?

  / Anders

 3. Andreas i Missmatch Apr 6, 2009 Reply

  Har tyckt till, men efter att läst inlägget så, kände jag mig träffad av konfundusbesvärjelsen ….(ni vet Harry Potter…jäpp 3 barn så jag har läst dessa böcker)

  Tycker det är kul med debatt om hur vi kan utveckla seglarsverige….

 4. Author
  Peter Gustafsson Apr 6, 2009 Reply

  Sven är ingen auktoritet på området, men ingen jag har träffat har velat (eller kunnat) reda ut hur fan det hänger ihop. Och det skulle helt förstöra min image att försöka reda ut det på egen hand. Här kommer hans presentation:

  – 43 år gammal, bor på Gärdet i Stockholm.

  – Helt vanlig ”motionsseglare”, utan vare sig framstående meriter eller uppdrag.

  – Gillar att vara incognito, men är nyfiken och brukar fälla kommentarer.

  – Är med i Askrike Segelsällskap på Lidingö, (som internt kallas lyxklubben) eftersom vi inte har nattvakt och samlar de flesta av Stockholms Drakar. Dessutom har klubben en aktiv F18 flotilj som för ögonblicket förefaller ha hittat grönare gräs på Baggen.

  – Har mestadels seglat Safir, ibland tom kappseglat. En gång bankappseglade jag på Baggen med Safiren med spinaker på egen hand och lärde mig då vikten av choc-cord vid singel-hand.

  – Har på senare år införskaffat en 606a som ett led i ambition att ha en vettig fritidssysselsättning. Målet är utveckla sin segling, både genom träning och kappsegling, så länge det inte tar mer än 45 min från att man checkar ut från jobbet tills båten är segelklar och man hinner svälja en varmkorv i steget. Insåg snabbt att jolletakterna inte längre satt kvar och jag kallade mig själv snabbt för dunderklumpen.

  – Det har hänt att jag fått följa med och gasta på någon större båt med lite högre ambitioner, men aldrig ovanför motionsnivå enligt SSF:s kappseglingsdefinitioner.

  – Brukar ha svårt med motivationen om jag inte ser rundningsmärket och målgången inom 10 minuter, (har dock seglat GR en gång, och kan berätta rövarhistorier)

  – Gillar inte att göra något som jag inte förstår, vilket innebär att jag sällan gör mål om jag inte fattat poängen.

  – Dök in på Stockholms Seglarförbunds seminarium under båtmässan och stötte ihop med Peter, där vi bägge kunde konstatera att vi ser olika problem och utamningar, men ännu inte de vägvinnande lösningarna. Det blev en liten utamning i sig.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.