Segling är historia!

seglingsbrev
Vi vet ju sedan tidigare att tidningen Segling är nedlagd. Är det inte lite talande att vi blir erbjudna “Allt om historia” som det naturliga alternativet…

Med denna fingertoppskänsla för sina läsare, så förstår jag att man har haft problem!

18 Comments

 1. Hasse Dec 12, 2013 Reply

  Instämmer. Känns som en loska i ansiktet som mångårig Seglingprenumerant. Är negativ avtalsbindning ens tillåtet?

 2. Marcus Dec 12, 2013 Reply

  Mycket mycket synd!
  Tyckte dom hade fått till det väldigt bra sen den “nya” Segling kom ut. Frågan är vad skall man läsa nu??

 3. Erik barkefors Dec 12, 2013 Reply

  Det är ju en naturlig koppling eftersom Segling ÄR historia nu…

 4. Jonas Jemt Dec 12, 2013 Reply

  Jag har kvar alla nummer sedan starten 1979, det är med en tår i ögat att den nu försvinner. Tur att man har Searth Magazin

 5. Pelle Fälth Dec 12, 2013 Reply

  Ryck upp er! Det är mkt som talar för att segling är framtiden! Vinden tar inte slut i första taget.

 6. Anders Dec 13, 2013 Reply

  Lite gnälligt det här om Allt om historia. Vilken annan tidning tycker du Peter skulle visa på bättre fingertoppskänsla? Gods och gårdar? Traktor? Hembakat? http://www.lrfmedia.se/

  • Author
   Peter Gustafsson Dec 13, 2013 Reply

   Pengarna tillbaka. Man säger upp avtalet och avser inte att fullgöra sina åtaganden.

   På samma sätt så erbjuds jag inte en traktor om leasingbolaget slutar leasa ut bilar. Eller en lagerlokal om min hyresvärd tröttnar på lägenheter :-)

   Alternativt kunde man gjort en deal med Search (som ju är gratis) där man committade sig till att skicka ut den under avtalstid + 6 månader.

   • Patrik Andersson Dec 13, 2013 Reply

    Ditt sista förslag var det bästa jag hört. Jag gick in och tecknade prenumeration direkt på Search för att ge dem bättre möjligheter att axla manteln som Sverige nya stora Segeltidning (Även om jag ju själv redan tyckt att de utfört uppgiften en längre tid).

   • Jesper J Dec 13, 2013 Reply

    Peter, du får pengarna tillbaka om du ringer till dem. Sedan kan jag tycka att det är lite märkligt att de inte informerar om det alternativet, även om jag förstår att de hellre skickar en annan tidning än pengar till Seglings prenumeranter.

 7. Anders Averdal Dec 13, 2013 Reply

  Kanske läge för en del att växla äver till burp i fortsättningen! :-)

 8. Per J Dec 14, 2013 Reply

  Läs – innan ni klagar – det står ju alternativt vill ha återstoden tillbaka – ring etc..

  Jag insåg häromdagen att de få sidor som segling innehåller har betingat ett HÖGRE kundpris än Yachting World… och då är det inte konstigt att försäljningen dalar… Visst, YW har en hel del annonser men det finns fundamentala skillnader: Tester är tester, inte insmilande åsikter om objekten för att behålla annonsörerna.. osv osv. Kanske search har nåt men räds inte engelska – det finns många bra tidningar om man inte kräver svenska..

  • Hasse Dec 14, 2013 Reply

   Jag reagerade mest på sättet nedläggningen görs. Det rätta hade naturligtvis varit att utan knussel betala tillbaka pengarna och kommit med ett bra erbjudande på Allt om historia. Då hade jag kanske rent av hoppat på…

   Segling har väl haft sina upp och nergångar under åren men det senaste/sista numret var som många skrivit ett av de bästa numren på senare år och signalerade starten på något nytt.

   Search Magazine gör en fantastisk tidning med små resurser men det lyser ibland igenom att man inte har kraften/resurserna/kunskapen som man har av ett stort förlag i ryggen.

   Ska för övrigt bli intressant att följa Seglarförbundets val av Båtliv som ny informationskanal. Båtliv är i mina ögon annars den mest amatörmässiga av alla tidningarna ovan. Kanske det lyft tidningen behöver.

   • T Dec 14, 2013 Reply

    Om dom hade haft ditt kontonummer hade dom säkert, utan knussel, betalat tillbaka pengarna. Nu hade dom inte det och det är du säkert glad över, om du tänker efter.
    Jag tycker inte att det är särskilt knussligt att be dig ringa för att lösa detaljerna runt en ev återbetalning..
    /T

 9. Erik Barkefors Dec 14, 2013 Reply

  Jag har prenumererat på Segling i många år men inte de sista åren. Köpte sista numret på ICA av nostalgisjäl och tyckte det var ganska bra.

  Håller med om att det finns flera bra seglingstidningar på engelska och Yachting World och Seahorse har jag provat. Vilka engelska tidningar är bäst idag?

  • Author
   Peter Gustafsson Dec 14, 2013 Reply

   1. Sailing World (för fokus på kappsegling)
   2. Yachting World (för både bredd och djup)
   3. Seahorse (för nördarna)

   • Bj Dec 14, 2013 Reply

    Vad är skillnaden mellan tidningarna Yachting World och Yachting Monthly?

    • Sims Dec 15, 2013 Reply

     För att generalisera lite så upplever jag att Yachting Monthly mer är en brittisk cruising tidning om sjömanskap, test av ankarkättingar, begtest av brittiska båtmodeller etc, medan Yachting World är mer flärd med dyra/stora/spännande båtbyggen, kappsegling i varma vatten etc.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.