Skip to content

4 Comments

 1. Undrande
  Apr 25, 2014 @ 07:56

  Vad är Dirk avstängd från ?

  Reply

 2. Pelle Lindelll
  Apr 25, 2014 @ 14:04

  Det vet vi inte eftersom ISAFs beslut inte är publicerat troligen på grund av att fallet inte har behandlats av ISAFs review board och/eller har hänförts till CAS (Court of Arbitration in Sports).

  I segling kan man generellt bli avstängd på två sätt: Man kan få sin tävlingsbehörighet upphävd och då får man inte tävla alls i tävlingar där kappseglingsreglerna används eller man kan få sin ISAF-behörighet upphävd och då får man inte delta i ISAF-seglingar (OS, OS-klassernas världscup, OS-kval, världs- och kontinentmästerskap för alla ISAF-klasser, de seglingar där det finns en internationell jury samt övriga seglingar som ISAF sanktionerar) men man får delta på nationell nivå. (ISAF regulation 19 för den som vill läsa själv)

  Det är rätt intressant att man bedömer tekniskt fusk väl så allvarligt som doping.

  Reply

 3. Lasse Bergkvist
  Apr 25, 2014 @ 23:07

  Man ska inte vinna på fusk utan på träning, teamspirit och att ha en happy boat. Fusk är precis om doping – helt oacceptabelt och det enda som gäller är livstids avstängning och extremt dryga böter.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.