Februari 2009 | wrap up

Foncia
Februari har så klart toppats av båtmässorna. Först den i Göteborg och sedan Allt för Sjön. Jag höll en kort intro till instrument och routing i den mycket populära Quantum-baren. Andra kul diskussioner på mässan handlade bland annat om medaljrace. Och Expressseglarna hade återigen massor av livesändning.

Mest diskussion har det varit kring att SweLYS blivit SweLYS/SRS. Sammanfattningsvis var folk ganska nöjda 71% tycker att det är minst lika bra som idag och 19% tycker det är kass. 75% tyckte också att shorthanded-SRS var en bra idé och många menade att man borde få ordning på samarbetet med andra länder.

Michel Desjoyeaux vann Vendee Globe, men Sam Davies tog nog hem poplaritetstävlingen! På tekniksidan var det Dee Caffaris (och andras) delaminerade segel som stod i fokus. Största snackisen i Volvo Ocean Race var väl att Lewander fick kliva av när Mange tog över på E3. Det har också varit lite snack om olika raider.

Vi nystartade också vår designtävling. De första bidragen kommer att publiceras i veckan.

Vi körde igång “Svensk Kappsegling” på Facebook – och skrapade ihop 277 medlemmar på två veckor. Målet måste ju vara 500?

Vi lade också ut vårt preliminära kappseglingsprogram, och 64% tyckte att vi skulle köra Tjörn Runt i stället för OneStar. Här är några andra kappseglingar som har öppnat för anmälningar: